Sinä alkuopetuksessa toimiva koulunkäynninohjaaja!

Eurajoen opisto tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden päivittää osaamistasi. Tule meille suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjauksen -kurssille. Koulutuksessa opit alkuopetuksen ohjaustyössä vaadittavia taitoja ja menetelmiä sekä vahvistat aiempaa osaamistasi oppilaiden lukemisen ja kirjoittamisen ohjaajana. Koulutus vahvistaa kielitietoisuuttasi sekä kykyäsi elämyksellisen luku- ja kirjoitustaidon oppimisen ohjaamiseen.

Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjauksen (10osp) opiskelu koostuu teoriaopinnoista ja ryhmänäytöstä. Ryhmänäyttö toteutetaan yhteistyössä Eurajoen keskustan koulun koululaisten kesätoiminnan kanssa. Opetuksen sisällöt johdetaan ammattitutkinnon perusteista.

Koulutus järjestetään Eurajoen opistolla 20.5.-12.6.2024.

Opiskelu on lähiopetusta ja oppitunnit ovat pääosin ma-pe klo 8.30–14. Koulutus maksaa 50 €. Koulutuksen opettajana toimii opiston kielten opettaja Veera Ahlbom.

Ilmoittaudu koulutukseen opisto@eko.fi viimeistään 10.5.2024.


Ajatuksiani Ekon kesäkurssista 2020

Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus. Tuon kuullessani ajattelin ensin, että ei tule mitään. Kuvitelmani kesäkurssista eivät kuitenkaan vastanneet todellisuutta - onneksi!

Opettaja oli aivan fantastinen! Hän totesi jo alussa, että oppiaineen sisällöt, esim. sanaluokat kertautuvat kyllä tulevassa työssäni, halusin tai en, joten kurssilla emme niinkään paneutuneet näihin seikkoihin.

Kesäkurssi oli kaiken kaikkiaan todella hyödyllinen ja myös hauska. Näyttösuunnitelman ja siihen liittyvän tuokion olimme laatineet kolmen muun opiskelijan kanssa tiiminä ja suunnittelimme tavusuunnistuksen tarinan kera, joka toteutettiin Eurajoen kesäkerhon lapsille. Siitä tuli napakymppi ja kaikilla oli hauskaa.

Kurssilla saimme erittäin hyvät eväät juuri siihen, millä nimellä kurssi kulkeekin. Opimme käyttämään ohjauksessa erilaisia keinoja lukemisen ja kirjoittamisen tukena.

Mainittavaa on, että edelleen käytän työssäni tavusuunnistusta ja samaa konseptia, jonka näyttösuunnitelmaan laadimme tiiminä vuonna 2020. Nämä ovat asioita, jotka eivät vanhene.

Rohkenisin melkein väittää, että monella kaiton opiskelijalla saattaa olla aluksi sama käsitys kesäkurssista, joka minulla oli. Kuvittelin kuivahkoa yläkoulun äidinkielen tuntien kaltaista kurssia. Sitä se ei missään tapauksessa ollut! Kurssi antoi valtavan hyvät eväät ohjaustyöhön ja paljon hyviä vinkkejä lukemisen ja kirjoittamisen opettamiseen ja ohjaamiseen. Minun tapauksessani innostuin itse myös kirjoittamaan vapaa-ajallani ja kirjoittaminen jatkuu edelleen.

Jarna Kaitila
Koulunkäynninohjaaja/Eurajoki