Hetki fystereiden kanssa

Luokallinen iloisia, aktiivisia nuoria. Ajatukset täynnä tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia. Nippu anatomian materiaalia pöydällä, vastuskuminauhat ja kahvakuulat lattialla. Kalenteri odottaa varauksia, puhelin ja hinnasto sen vierellä. Ovatko tämän päivän hieronta-asiakkaat opistolta vai opiston ulkopuolisia henkilöitä?

Soteli-valmennusviikonloppu on jäänyt taakse. Nuoret keskustelevat ajankohtaisista pääsykoemateriaaleista ja niihin perehtymisen aikataulusta.

Osa luokasta haluaa jäädä jatko-opintojen pariin länsirannikolle, muutama rohkeampi hakeutuu pohjoisimpaan ammattikorkeaan. Monilla on tavoitteena hierojan ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen jatkaa opiskeluja fysioterapian, ensihoitajan tai toimintaterapian opintojen parissa.

Muistutan, miten kannattaa kysellä kokemuksia Ainolta, Santerilta, Maijalta ja vaikka Ernolta. Alumneilta, jotka vuoden aikana ovat käyneet tsemppaamassa ja kertomassa kokemuksistaan eri puolilla Suomea, eri ammattikorkeakouluista, erilaisten opintojen parista.

Mikä yhteistä – kaikki ovat ponnistaneet kohti unelmaansa samoista lähtökohdista: Fyster-linjalta. Käytyään välivuoden opintonsa Eurajoella. Keskittyneet lukukauden ajan niihin teemoihin, jotka ovat itselle tärkeitä. Ihminen, kohtaaminen ja auttaminen. Sellaista on meidän arki – nuoren tulevaisuuden tavoitteisiin keskittymistä, ammattitutkinnon suorittamista ja jatko-opintojen pariin hakeutumista.

Piia Ristilä, Fysioterapian ja hieronnan linjan linjanjohtaja