Lehmussaari ja Vartila: "Tilat ja tarjoilut idyllisessä miljöössä - opisto palvelee ympäri vuoden"

Puiden ympäröimä tie johdattaa saapujan idylliseen miljööseen. Vehreys ja rauha ovat vahvasti läsnä, vaikka ollaan vain lyhyen etäisyyden päässä Eurajoen keskustasta. Eurajoen kristillisessä opistossa järjestetään monenlaisia tilaisuuksia.

– Kesä on erittäin aktiivista aikaa. Vaikka koulutuskausi kestää noin yhdeksän kuukautta, on meillä toimintaa 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuoden, asiakaspalvelukoordinaattori Jaana Vartila kertoo.

– Esimerkiksi useat urheilujoukkueet, järjestöt ja muut yhteisöt majoittuvat meillä. Tässä on kävelymatkan päässä niin jalkapallo- ja pesäpallokentät kuin jäähallikin.

Hyvät tilat ja asiakaslähtöinen, monipuolinen palvelukokonaisuus takaavat onnistuneet tilaisuudet.

– Meillä voi järjestää muun muassa kokouksia, koulutuksia, juhlia ja leirejä. Tiloissamme on järjestetty esimerkiksi syntymäpäiviä, perhejuhlia ja muistotilaisuuksia. Palvelemme asiakkaitamme joustavasti. Meillä on vapaat kädet suunnitella tilaisuudet aina asiakkaan toivomusten mukaisesti, keittiön emäntä Elina Lehmussaari taustoittaa.

Majoitu, juhli, kokousta ja kouluttaudu

Majoituspaikkoja opistolla on yhteensä 80, yhden ja kahden hengen huoneissa. Asuntolan jokaisesta 54 huoneesta löytyy huonekohtainen suihku ja WC. Tämän lisäksi peruskorjattua majoitustilaa löytyy päärakennuksen yläkerrasta ja Mäntylästä.

– Majoituspalveluitamme voi hyödyntää käytännössä kuka tahansa. Tilat ovat yhtä lailla yksityishenkilöiden kuin esimerkiksi yritysten ja yhteisöjen käytössä, Vartila kertoo.

Opiston majoitustilat löytyvät booking.com-varausjärjestelmästä. Tätä kautta tiloissa majoittuu paljon esimerkiksi ulkomaalaisia vieraita.

– Varaukset voidaan tehdä myös olemalla yhteydessä suoraan meihin. Tällöin voimme kertoa tarkemmin myös alueen mahdollisuuksista ja lähialueiden nähtävyyksistä.

Etenkin näin kesäaikaan vierailijoita saapuu ympäri maailmaa.

– Majoitustiloissamme yöpyy turisteja ja alueella työskenteleviä henkilöitä. Esimerkiksi monet TVO:lla ja Eurajoen Romussa vierailevat asiantuntijat ja erilaiset keikkatyöläiset asuvat meillä.

Eurajoen kristillisen opiston tiloja voi vuokrata myös esimerkiksi koulutusten, kokousten tai juhlien järjestämiseen.

– Kokous- ja koulutustiloja löytyy isommille ja pienemmille ryhmille. Isommalle porukalle tai juhlatilaisuuksiin sopii meidän iso juhlasalimme. Meiltä voi tilata vaikka virkistyspäiväksi erilaisia koulutuksia kuten vaikka ATK- tai kielikoulutusta, Vartila kertoo.

Opisto pystyy palvelemaan asiakkaansa kaiken kattavasti.

– Meiltä voi vuokrata tilat, tilata ruoan ja tarvittaessa pystymme järjestämään jotain ohjelmaakin. Esimerkiksi musiikkiluokkamme voi tulla tilaisuuteen musisoimaan tai fysioterapian ja hieronnan linjan oppilaat voivat järjestää liikunnallista ohjelmaa.

Tarjoilut opistolla tai omissa tiloissa

Monet opiston opiskelijat majoittuvat opiskeluiden aikana arkiviikot asuntolassa. He saavat majoituksen lisäksi aamiaisen, lounaan, välipalan ja päivällisen sekä käyttöönsä alueen monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet.

Myös kokousten ja koulutusten yhteyteen voi tilata ruoat opistolta. Maittavat herkut viimeistelevät myös onnistuneet juhlat. Ruokailla voi joko ruokasalissa, kabinetissa tai juhlasalissa.

– Haluamme tehdä juhlien järjestämisen asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Meidän kokemuksemme auttaa usein, kun ollaan järjestämässä ensimmäistä kertaa esimerkiksi muistotilaisuutta, Lehmussaari kertoo.

Ruokien valmistuksesta vastaa opiston oman keittiön väki, joka tekee kaiken aina buffet-lounaasta pitopöytiin ja lautastarjoiluun.

– Meiltä voi myös noutaa ruoat toisaalla järjestettäviin juhliin ja illanistujaisiin. Olemme hoitaneet ruoan ja tarjoilut monenlaisissa asiakkaan omissa tiloissa järjestetyissä tilaisuuksissa.

Opiston omissa tiloissa on viime vuosina järjestetty myös kaikille avoimet äitien- ja isänpäivälounaat. Vartila ja Lehmussaari kehittävät yhdessä myyntipalveluiden toimintaa.

– Teemme tiivistä yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Vuojoen kartanolle me tarjoamme catering-palveluita ja Eurajoen kunnan tapahtumiin väliaikatarjoilut, Lehmussaari sanoo.

Tunnelma kerää runsaasti kiitosta

Parasta palautetta hyvästä palvelusta on uudestaan palveluiden pariin palaava asiakas. Eurajoen kristillisellä opistolla on panostettu asiakaslähtöiseen palveluun. Tämän allekirjoittaa myös CP-liiton perheille järjestämien kesäkurssien johtaja Toni Tammi.

– Opisto tarjoaa käytännössä kaiken tarpeellisen yhdessä paikassa. Täällä on hyvät harrastemahdollisuudet toteuttaa ohjelmaa ja erittäin loistavat mahdollisuudet vapaalle iltatoiminnalle, Tammi kiittelee.

– Oma rauha ja turvallinen ympäristö mahdollistavat sen, että täällä voi olla lasten kanssa hieman vapaammin kuin esimerkiksi kaupungin vilskeessä. Täältä löytyy niin leikkipaikat kuin kuntoilumahdollisuudetkin.

CP-liitto ja Eurajoen kristillinen opisto ovat tehneet yhteystyötä jo vuodesta 2006 lähtien. CP-liitto järjestää opistolla vuosittain kahdesta viiteen sopeutumisvalmennuskurssia. Paikka valikoituu aina kilpailutuksen kautta.

Tänä kesänä liikuntavammaisten lasten perheille suunnattuja kursseja järjestetään yhteensä neljä. Viikon mittaiset kurssit tarjoavat tärkeää vertaistukea.

– Perheet, joissa on liikuntavammaisia lapsia, viettävät täällä aikaa erilaisten aktiviteettien parissa. Järjestämme perheille yhteistä ohjelmaa, joissa he pääsevät tutustumaan toisiinsa ja vaihtamaan kokemuksia. Lisäksi tarjoamme aikuisille omaa toimintaa, samoin kuin lapsille.

Hyvät puitteet takaavat laadukkaat kurssit. Kurssien järjestämiseen tarvitaan majoitus- ja ryhmätyötiloja sekä yleisiä oleskelutiloja ja ateriapalveluita. Tammi kehuu joustavuutta koko palvelutarjonnassa.

– Meidän tapauksessamme on tärkeää, että majoitustilat ovat yhdessä tasossa. Alueella on tarkoin huomioitu esteetön liikkuminen. Huone- ja ruokatoiveet on otettu todella hyvin huomioon. Myös ruoasta ja henkilökunnan palvelualttiudesta tulee paljon kiitosta.

Henkilökunnalle paras kiitos tuleekin juuri asiakkailta.

– Monet perheet, jotka tulevat uudemman kerran kursseille, kertovat että olo on kuin kotiin tulisi. Se lämmittää suuresti, Jaana Vartila hymyilee.

Tutustu myyntipalveluumme