Opiskelijoiden kertomaa

Saavuimme elokuun 2020 lopulla ensimmäistä kertaa ryhmänä opistolle. Oli jännää nähdä millaiset luokkatilat, millaiset opettajat ja luokkatoverit tulisivat olemaan. Meillä oli koossa hyvä porukka, joten ryhmäytyminen onnistui heti hyvin. Osa oli tullut opiskelemaan ensimmäistä tutkintoaan, osa toistaan tai jopa kolmattaan. Alkusyksystä päästiin heti tositoimiin ja saimme järjestää syyskuussa opistoiltapäivän. Idearikkaus on ollut tämän ryhmän kulmakivi ja iltapäivä oli erittäin onnistunut. Marraskuun alussa edessä oli draamanäyttö, jota kohti tehtiin töitä koko syksyn ajan. Näytön pääsimme tekemään Eurajoen keskustan koululla, vaikka korona toi kyllä omat haasteensa näytön tekemiseen. Draamailmaisun kurssi onkin yksi tutkinnon timanteista. Se ei vaadi osallistujaltaan mitään ennakko-osaamista tai erityistaitoja, mutta parantaa heittäytymiskykyä ja antaa iloa sekä huumoria elämään. Hanna-draamaopettaja on aivan huippu! (Älä mölise!)

Opiskelu on ollut mielekästä ja käytännönläheistä. Opettajat ovat onnistuneet linkittämään teoriaopinnot käytäntöön ja antaneet paljon työvälineitä sekä harjoitteluun että tulevaan työhön. Opittu jäsentyy kentällä, kun ollaan työharjoitteluissa. Yksi tutkinnon vahvuuksista onkin pitkät harjoittelut. Opettajat ovat olleet myös kannustavia ja auttavaisia. Heidän panoksensa kunkin oppilaan ohjaukseen ja avun tarjoamiseen on ollut huippua. Milloinkaan ei ole tullut olo, että olisi jonkin asian kanssa yksin taikka pulassa, aina on voinut soittaa ja kysyä. Tästä kiitos kuuluu opettajillemme Katrille ja Tiinalle. Katri on linjanjohtajamme, joka ohjaa meitä varmalla otteella, kokemuksella ja äidinrakkaudella. (Reippaast ny!) Tiinan tunneilla käydään tiukkaa asiaa höystettynä välijumpalla ja huumorilla. (Kuka on tänä aamuna pussannut?) Luotetaan prosessiin! 

Kevätlukukauden alkaessa ryhmä kasvoi uusilla kaitolaisilla. Oli kylmä ja pimeä tammikuun aamu, kun saavuimme opistolle ensimmäistä kertaa ja kohtasimme toisemme. Lumi syleili maata, mutta luokassa oli lämmin tunnelma. Syksyllä aloittaneet lajitoverimme kokeilivat osaamistaan työharjoittelun ihmeellisessä maailmassa, kun me viisi noviisia uhmasimme hyytävää lumimyrskyä toteuttamalla viiden hengen talviolympialaiset. Sisäleikkihetket lämmittivät sekä mieltä että sydäntä ja kun lyötiin viisaat päät yhteen, saatiin myös aikaan määritelmä hyvälle ohjaajalle. Helmikuu saapui yhtä jäisenä kuin tammikuu. Heti kättelyssä aiempien opiskelijoiden palatessa koululle heitti pandemia lähiopinnot päälaelleen ja pakotti meidät opiskelemaan kotoa käsin, vaikka päivän verran ehdittiinkin tutustua leikkien varjolla. Kyllä tästä silti yhdessä selvitään. Uuden oppiminen on myös ollut vahvasti läsnä. Kaikessa ja innolla!