Siitä se ajatus sitten lähti – äidistä tuli fyster!

”No niin, siitä sitten” sanoi hieronnan opettajani, kun olin ensimmäistä kertaa hoitopöydän äärellä kädet hierontarasvassa ja koeasiakas edessäni aloittamassa elämäni ensimmäistä hierontaa.

Palataanpa kuitenkin muutama viikko taaksepäin ensin: minä 43-vuotias perheenäiti Kalannista, olin kaivannut jo pitkään muutosta työhöni ja tullut siihen pisteeseen, että nyt asioiden on muututtava. Kävin tuolloin fysioterapeutilla oman lonkkaongelmani vuoksi ja olin kiinnostunut siitä, mitä ihmisen fysiologisille haasteille voi ammattilainen saada aikaan. Ajatus siitä, että voisin itsekin olla alan ammattilainen, jäi muhimaan taustalle. Selatessani eräänä päivänä nettiä, EKOn fysioterapian ja hieronnan linjan linkki osui silmiini. Fysioterapeuttini sai minut uskomaan: ”Sinä olet juuri sellainen ihminen, sinun kuuluu auttaa ihmisiä! Soita ja kysy, et häviä mitään!” Ja minähän soitin! Linjanjohtaja vastasi heti puhelimeen ja otti minut vähintäänkin avosylin vastaan!

Se, että olin vähän jälkijunassa ilmoittautumassa opintolinjalle, ei ollut ongelma. Omasta työstäni jäin opintovapaalle. Opiskelun ja perhe-elämän yhdistäminen ei tuottanut ongelmia. Koulu on joustava ja asiat pystytään aina järjestämään tavalla tai toisella. Opiskelu EKOssa on ollut todella mielenkiintoista. Alkumetreillä tuli päämääräksi jo hierojan ammattitutkinnon suorittaminen.

Hierontaklinikka aloitettiin vuoden loppupuolella ja jokainen on saanut hyvää oppia tekemisestään! Lihasanatomia on ehkä vaativin osuus, mutta vaikka alkuun pelkäsinkin, että oppiiko vanha koira uusia temppuja, anatomiakin on päähäni uponnut. Jankkaamalla, jankkaamalla ja jankkaamalla!

EKOn ilmapiiri on kotoisa, aika nopeasti saa henkilökunnasta omia kavereita, kaikki ovat hirmu mukavia! Tällä hetkellä eletään maaliskuun lopun aikaa, ensimmäisen näytön piti olla jo takana. Maailmantilanne koronaviruksen vallitessa on vaikuttanut myös meidän opiskeluumme ja olemme muiden koululaisten tapaan nyt etäopetuksessa. Tutkinnon osat suoritetaan mahdollisesti etänä.

Tähtää siihen, mikä tekee sinut onnelliseksi!

Terhi Joutsa
fysioterapian ja hieronnan opiskelija