Lisäopetus – 10-luokka ja Musiikkikymppi

10-luokan esittelyvideo!

Ajankohta

16.8.2021–27.5.2022

Sisällön kuvaus

Valittavana on Kymppiluokka ja Musiikkikymppi

Opiskelet kymppiluokalla henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Saat tukea omaan kasvuun ja kehitykseen. Saat lisäaikaa miettiä jatko-opintojasi: ammatilliseen koulutukseen vai lukioon. Saat 6 lisäpistettä yhteishakuun, kun suoritat koko lisäopetuksen oppimäärän (1 100 tuntia).

Kymppiluokan opintosuunnitelma sisältää vähintään 1 100 tuntia opetusta seuraavista oppiaineista: Äidinkieli ja kirjallisuus, englanti, ruotsi, matematiikka, fysiikka, kemia, historia, yhteiskuntaoppi, biologia, maantieto, uskonto, musiikki, kuvataide, kotitalous (sisältää myös hygieniapassin suorittamisen), liikunta, tieto- ja viestintätekniikka, opinto-ohjaus, terveystieto ja yhteisöllisyys.

Musiikkikympillä 1 100 tunnin opinto-ohjelma rakennetaan niin, että musiikin osuus on 200 tuntia. Muu opinto-ohjelma suunnitellaan opiskelijakohtaisesti siten, että pääpaino on niissä lukukainessa, joissa on eniten numeronkorotustarvetta. Musiikki sisältää bändisoittoa, laulua ja musiikin teoriaa. Lisäksi oppituntien jälkeen on mahdollisuus solistisiin yksityistunteihin esimerkiksi koskettimissa, kitarassa, rummuissa ja laulussa (erikseen korvattavat).

Lukuvuoden 2019–2020 vuosikirjatekstin Opiskelijan kertomaa pääset lukemaan täältä.

Kohderyhmät

Kymppiluokkien tehtävänä on tarjota koulutusta peruskoulun ja toisen asteen nivelvaiheessa. Koulutus on tarkoitettu heille, jotka haluavat korottaa peruskoulun päättötodistuksen numeroita ja selkiyttää jatko-opiskelusuunnitelmiaan. Musiikkikympillä voit yhdistää numeroiden korotuksen harrastukseen tai tai aloittaa musiikin harrastamisen.

Kansanopiston kymppiluokkien muut tavoitteet ovat auttaa opiskelijaa hakemaan elämälleen suuntaa, tukea itsetuntemuksen kehittämisessä, itsenäistymiseen ja vastuunottamiseen kasvamisessa, oma-aloitteisuuden ja aktiivisuuden lisäämisessä sekä aikuisuuteen kasvamisessa. Tämä tapahtuu opiskelijan oppimisvalmiuksia parantamalla, omien oppimistyylien tunnistamisella sekä opiskelijan omaa ponnistelua tukemalla.

Pääsyvaatimukset

Perusopetuksen päättötodistus vuodelta 2020 tai 2021.

Kustannukset

Opiskelu, asuminen kahden hengen huoneissa sekä ruokailu ovat maksuttomia peruskoulun päättötodistuksen vuonna 2020 ja 2021 saaneille.

Musiikkikympin yksityistunnit: 25 € / 30 min., 37,50 € / 45 min.

Hakeminen

Haku koulutukseen 15.9.2021 mennessä Opintopolkuun tästä linkistä!  (löytyy sivun oikeasta laidasta)

Linjanjohtaja:
Hanna Turunen p. 044 734 9442, hanna.turunen@eko.fi