Kielikoulutus on suunnattu kotoutumisjakson käyneille maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisätaitoja suomen kieleen sekä muiden perustaitojen, kuten työelämäosaamisen, urasuunnittelutaitojen ja jatko-opintomahdollisuuksien edistämiseen. Koulutuksemme on siis nivelvaihe kielen oppimisen ja ammatillisen aktivoitumisen, joko opiskeluun tai työelämään sijoittumisen välillä.

Eurajoen kristillinen opisto tarjoaa opiskelijalle avoimen ja kansainvälisen yhteisön, inspiroivassa ympäristössä. Opistolle on helppo saapua linja-autolla Porin ja Rauman suunnalta. Opetus, oppimateriaalit, asuminen ja ruokailu ovat maksuttomia. Opintoihin on mahdollista saada TE-toimiston myöntämää rahoitusta puoleksi vuodeksi (omaehtoinen työttömyystuella rahoitettu opiskelu). Kysy lisää oman kuntasi TE-toimistosta.

Kielikoulutuksen viimeinen jakso alkaa 26.8.2024. Jakson kesto on viisi kuukautta. Jos opiskelija työllistyy kurssin aikana, kurssin voi jättää kesken. Kielikoulutus toteutetaan päiväopetuksena Eurajoen opistolla.

Oppitunteja viikossa on 25 ja ne koostuvat pääosin suomen kielen, kulttuuri- ja yhteiskuntatiedon, tieto- ja viestintäteknologian ja opinto-ohjauksen opetuksesta sekä opintopiireistä. Opintojen aikana toteutetaan myös yksi kahden viikon mittainen työelämään tutustumisjakso, eli TET-jakso. TET-jakso on kahden kurssin mittainen eli vähintään 25 tuntia viikossa.

Koulutus sopii sinulle, joka

  • olet jo käynyt kotoutumisjakson
  • osaat lukea ja kirjoittaa
  • haluaisit parantaa suomen kielen taitoa
  • etsit ammatillista suuntaa
  • mietit vielä, missä opiskelisit tai työskentelisit
  • kaipaat tukea ja rohkaisua opiskelu- tai työpaikanhakuun

Lisätiedot

opisto@eko.fi, p. 044 721 4802