Haluatko laajentaa näkökulmaasi sekä syventää ja lisätä ammattitaitoasi soveltamalla musiikin terapeuttisia mahdollisuuksia omassa työssäsi? Musiikkiterapia on psykoterapian erityissovellus, jossa musiikkia käytetään apuna psyykkisessä kuntoutuksessa. Musiikkiterapia tutkii musiikin hoitavia, psykologisia ja fysiologisia vaikutuksia.

Aloita korkeakouluopinnot meillä vuosi EKOssa ei vie ensikertalaiskiintiötäsi korkeakouluhaussa

Ajankohta

2.9.2024-25.4.2025

Sisällön kuvaus

  • Musiikin tuntemus ja terapeuttinen käyttö
  • Musiikkiterapian perusteet
  • Musiikkiterapian työnopetus
  • Psykologia
  • Musisointi yhdessä
  • Portfolio ja workshopi
  • Opintokäynnit

Lisäksi koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa musiikkiterapian perusopinnot (25 op) Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoina, jotka hyväksytään myöhemmin alan ammatillisissa opinnoissa. Musiikkiterapian koulutus on monimuotokoulutusta. Kerran kuukaudessa järjestetään yksi lähiopetusviikko, joka koostuu luento-opetuksesta, erilaisista ryhmätöistä sekä ryhmätyönohjauksesta. 

Etäopetusjaksot sisältävät itsenäistä opiskelua, käytännön työharjoittelua sekä itsenäisesti toteutettavia kirjallisia töitä. Etätöiden seuranta, ohjaus ja niistä raportointi tapahtuvat vastaaville kouluttajille sähköpostitse. Osa etäopetukseen liittyvästä ohjauksesta annetaan myös kontaktiohjauksena lähiviikoilla. Opettajina toimivat Suomen johtavat musiikkiterapia-alan ammatillisesta opetuksesta vastaavat kouluttajat ja eri toiminta-alueiden asiantuntijat.

Lähiviikot
 

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena on 20 vuoden ikä sekä soveltuva ammatillinen tutkinto sosiaali-, musiikki-, terveydenhuolto- tai opetusalalta. Musiikin tiedot ja taidot, harrastusluonteisetkin, tukevat musiikkiterapian opintoja.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1000 €. Hinta sisältää opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin päivittäin. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kautta suoritettavien musiikkiterapian perusopintojen maksu on 250 €.

Opiskelijat voivat myös majoittuja opistolla. Asumisen hinta 2 hh on 50 € / vko, 1hh 90 € / vko. 1 hh huoneita rajoitetusti. Majoituksen hintaan kuuluu myös aamiainen tiistaista perjantaihin ja päivällinen maanantaista torstaihin.

Opintoseteliavustus

Koulutukseen on mahdollista hakea opintoseteliavustusta. Opintoseteliä voivat hakea työttöminä työnhakijoina olevat (toimitettava todistus asiasta). Opintoseteliavusta on jaettavissa rajallinen määrä. Rehtori käsittelee hakemukset ennen opintojen alkua.

Koulutukseen on mahdollista hakea opintotukea. Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu ja aikuiskoulutusraha voivat olla mahdollisia opiskelijan lähtökohdista riippuen.

Kelan opintotuki
Aikuiskoulutustuki
Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu

Haku alla olevalla lomakkeella.

Linjanjohtaja:
Markku Haavisto, p. 050 324 8138, markku.haavisto@eko.fi